Uit eten restaurant Amsterdam

Speciaal bier en uit eten in Amsterdam

mei 29, 2017

by — Posted in Eten & drinken

Als u graag uit eten gaat in Amsterdam, dan is het u vast al wel opgevallen hoeveel keus u hebt. U hoeft er nooit ver te lopen om een restaurant te vinden, en er zijn allerlei mogelijkheden. U kunt heel eenvoudig in een cafetaria een patatje gaan eten, of uitgebreid dineren in een restaurant met één of meerdere Michelin sterren op zijn naam.

Ook voor drank is er keus genoeg. Van speciale cocktailbars tot restaurants met een uitgelezen wijnkaart tot restaurants met meer speciale bieren dan u zou kunnen bedenken. Bent u een bierliefhebber, dan is de combinatie van speciaal bier en uit eten in Amsterdam waarschijnlijk precies wat u zoekt.

Belgisch bier

België staat bekend om de speciale bieren die er gebrouwen worden. Bieren van de tap, trappistenbieren, abdijbieren, Vlaamse bieren, Waalse bieren, fruitbieren, degustatiebieren. Als je van bier houdt, is België een ideaal vakantieland. Maar er zijn cafés en restaurants in Amsterdam, waar je je even goed in België kunt wanen als in onze hoofdstad. Ze zijn wat Bourgondischer ingericht, en de menukaart weerspiegelt dat. En bieren zijn er in overvloede. Belgische bieren, dus. De sfeer van een Belgisch café kunt u hier proeven. En het Belgische eten ook. Heerlijk!

Bier aan de muur

Wat het leuke is aan een echt biercafé, is dat alle bieren meestal wel ergens in de inrichting te vinden zijn. De muur aan de bar is er vaak van top tot teen mee gevuld, en er hangen speciale bierglazen aan het plafond. Soms zijn er creatieve ideeën, zoals een scheidingswand van bierkratten.

Het bier voert er in ieder geval de boventoon. Bij een bierrestaurant is er bij iedere maaltijd wel een speciaal bier te vinden, dat er bij past. Het personeel zal u goed kunnen raden hierbij, het is daar speciaal voor opgeleid.

Belgische gastvrijheid

Uiteten in AmsterdamEen Belgisch restaurant is net even anders. Qua sfeer, qua inrichting, qua menu. We denken misschien dat het erg op Nederland lijkt, en er zijn ongetwijfeld overeenkomsten. Maar een Belgisch restaurant straalt ook een typische Belgische sfeer uit van gastvrijheid, Bourgondisch genieten, lekker eten en drinken en nog lang natafelen. Bij restaurant Lieve in Amsterdam kunt u bijvoorbeeld kiezen uit Belgisch barok, waar u met uw tafelgenoten gerechtjes uitkiest, die u vervolgens deelt. Zo hebt u heel veel keus! Maar u kunt ook kiezen voor een flamboyant diner, in een chique entourage. Ook kunt u natuurlijk gewoon van de kaart kiezen. Ga er eens kijken, dan kunt u het beleven!

Eten bij restaurant Amsterdam